Vår arv

ASSA ABLOY Group ble dannet i 1994 som følge av fusjonen mellom to ledende leverandører av låser og sikkerhetsløsninger: ASSA i Sverige og ABLOY i Finland. Siden den gang har ASSA ABLOY vokst og utvidet produkttilbudet i retning dørsystemer og inngangsautomasjon. Entrance Systems-divisjonen ble opprettet i 2006.

Kjernen i ASSA ABLOY Entrance Systems er bred og solid erfaring med inngangsautomasjon, med god kompetanse og en sterk historie med velprøvde løsninger. Gjennom oppkjøpet av de velkjente, globale produktmerkene Besam, Crawford, Albany og Megadoor har ASSA ABLOY-familien oppnådd gode resultater og anerkjennelse i markedet, og har satt bransjestandard når det gjelder sikre og praktiske løsninger.

  • Produktmerkene er i flere år konsekvent blitt promotert sammen med varemerket ASSA ABLOY. Siden 2017 har alle disse selskapenes kunnskaper og ressurser vært samlet under varemerket ASSA ABLOY.
  • Besam ble en del av ASSA ABLOY Group i 2002. Selskapet ble etablert i 1962 med utvikling av automatiske dørsystemer for helsesektoren. Dette ble snart utvidet til andre sektorer som detaljhandel og transport.
  • Crawford ble en del av ASSA ABLOY Group i 2011. Crawford startet opprinnelig med produksjon av garasjeporter, og allerede i 1950 begynte de å fokusere på industriporter og lastesystemer. Bruksområdene omfatter distribusjon, logistikk og produksjon.
  • Megadoor sluttet seg til ASSA ABLOY Group i 2011. Den første Megadoor vertikalløftende dukporten ble utviklet i 1973 som en isolert port for skognæringen, men ble snart også tatt i bruk i gruvedrift, skipsverfts- og luftfartsindustrien.
  • Albany ble en del av ASSA ABLOY Group i 2012. Albany presenterte verdens første høyhastighets dukport i 1968, og fortsatte deretter å utvikle hurtigporter til et bredt spekter av bransjer, inkludert produksjon, gruvedrift og renrom.