ASSA ABLOY har kjøpt største eierandelen i agta record.

/AAES/NO/news/record.png

I dag fullførte ASSA ABLOY kjøpet av aksjemajoriteten i agta record, en verdensledende produsent av automatiske dørsystemer.

Record gruppen ble stiftet i 1953 og har mer enn 2600 ansatte over hele verden. Hovedkvarteret ligger i Fehraltorf, Sveits.

"Jeg ser frem til endelig å ta imot record gruppen og alle ansatte inn i ASSA ABLOY-konsernet. Jeg er overbevist om at ASSA ABLOY vil være et godt hjem for record, som er et strategisk tillegg til konsernet og vil bringe viktig kompetanse, produkter og service. Jeg er også glad for at de delene av virksomheten som måtte selges ut på grunn av oppkjøpet, med ansatte og kunder, vil være i gode hender, og jeg ønsker dem fremtidig suksess, sier Nico Delvaux, administrerende direktør i ASSA ABLOY.

"Etter en lang anskaffelsesreise er vi glade for å være nær slutten av prosessen. Record gruppen bringer et kjent merke, en sterk kultur, høykvalitetsprodukter og en veldig sterk arbeidsstyrke og ledelse. Vi kan nå rette fokus mot de mange forretningsmulighetene dette oppkjøpet gir for våre ansatte og kunder "sier Christopher Norbye, konserndirektør i ASSA ABLOY og sjef for Entrance Systems divisjonen.

ASSA ABLOY eier nå cirka 93% av aksjekapitalen og stemmeretten til agta record, og vil lansere et offentlig tilbud på de gjenværende utestående aksjene i agta record.

For mer informasjon om record gruppen, kan du se www.record.group

For mer informasjon om oppkjøpet, ta kontakt med ASSA ABLOY Group Communications Director Christiane.Belfrage@assaabloy.com