Et sted å trene og slappe av

Samsvar er ikke alltid knyttet til byggeforskrifter, i hvert fall ikke direkte. Ved brannstasjonen i Charleroi, Belgia, må brannmenn i aktiv tjeneste oppnå et visst treningsnivå. De er på vakt o opptil tre dager i strekk. Så, de trenger et sted å trene og slappe av.

Prosjektets hovedarkitekt, Philippe Samyn, kaller brannstasjonen «... en ekte landsby med soverom, stuer, en stor idrettshall og en takterrasse der brannmenn kan spise og dyrke grønnsaker.» Og fordi brannstasjonen er rund i formen, er løpebanen på taket uendelig.

Men det handler ikke bare om hviletid. Brannmennene må også være flinke til å klatre i stiger og trappeoppganger, ofte med en annen person over skulderen. Så Samyn foreslo et tårn med et trapperom som går gjennom kjernen samt en rekke stiger boltet på utsiden. Det finnes til og med en mulighet for å koble en vaier fra tårnet til en diskret luke på bakken, slik at brannmennene kan øve å evakuere en bygning via vaieren.

Et produkt for alle behov

Se hele utvalget vårt av adkomstløsninger på nettet, med nedlastbare produktdata og teknisk informasjon. Finn løsningen for deg.