Bli mer detaljert med større effektivitet

Siden 1. januar 2016 har Samyn and Partners brukt BIM i hvert eneste designprosjekt. Men arkitekten Philippe Samyn har vært pioner i bruken av datamaskiner i arkitektur- og ingeniørdesign i mer enn 30 år. På kontoret var de først med å bruke datamaskiner til grafisk designarbeid, selv om matematikken krevde en datavitenskapsmann med doktorgrad for å bruke programmet.

Bruken av BIM-objekter betyr at hvert eneste medlem av det 30 manns sterke teamet, inkluderer alt fra geologer til lokale historikere, og alle får umiddelbar tilgang til andres kunnskaper i tillegg til alle delene av designprosessen. «Det er veldig spennende fordi alle får en bedre måte å kommunisere på», sier Samyn. «Vi går mye dypere inn i prosjektene enn vi noen gang før, og det gjør kunden også.»

Med mer åpen og fri kommunikasjon mellom alle parter, er designprosessen ikke bare mer effektiv, den kan faktisk gå inn i detaljer – detaljer som kan deles og forstås av flere personer. Og det inkluderer også kunden. En sann BIM-konvertering, forklarer Samyn: «Enhver arkitekt bør kunne BIM for å hjelpe med å gjøre kundenes visjoner til ekte, brukervennlige bygninger.» Hans syn på BIM-revolusjonen er enkel: at jo mer vi kan utnytte sofistikert programvare, jo mer er vi fri til å bygge bærekraftige, moderne bygninger med lokalt innkjøpte tjenester og materialer som mudder, bambus og tau.

Et produkt for alle behov

Se hele utvalget vårt av adkomstløsninger på nettet, med nedlastbare produktdata og teknisk informasjon. Finn løsningen for deg.