Brukervennlig og glad

Til tross for hva den betyr for samfunnet, var det ingen som forventet at brannstasjonen i Charleroi skulle være vakker. Men arkitekt Philippe Samyns insisterer på at alle bygninger skal være både «brukervennlige og glade», og det resulterte i en design som ikke bare er funksjonell, men også interessant estetisk.

Bygningen sirkulære form går sømløst inn i bakkelandskapet, og holder vakt over den belgiske byen Charleroi. Sitt særpregene, utgående og årvåken preg gir videre uttrykk gjennom de 48 glassdørene som kler fasaden på bakkenivå. Dørene kan heves på et øyeblikk for å frigjøre brannbiler og ambulanser til tjeneste. Men funksjonaliteten til dørene er bare halvparten av historien.

– Det er mange leverandører som kan gi deg gode dører, sier Samyn. «Forskjellen ligger i avgrensningen av døren, både teknisk og estetisk.» De elegante linjene i ASSA ABLOY-dørene gir bygningen stort lysinnslipp på dagtid og gjennomsiktighet om natten. Og resultatet er et levende indre miljø i harmoni med miljøet utenfor veggene, eller nærmere bestemt, dørene.

Et produkt for alle behov

Se hele utvalget vårt av adkomstløsninger på nettet, med nedlastbare produktdata og teknisk informasjon. Finn løsningen for deg.