BIM - en samarbeidsmodell

Arbeidet med et så stort prosjekt som Nya Karolinska Solna, krever en høy grad av strategisk tenking. Det krever også god kommunikasjon og dokumentasjon mellom et stort team av arkitekter, ingeniører og planleggere. Med dette i bakhodet valgte teamet å innarbeide BIM. Dette betydde at i løpet av det 10 år lange prosjektet kunne filer, tegninger og dokumenter åpnes av flere arkitekter og ingeniører for enkel og rask designprosess. Sykehuset ble raskt forvandlet til et av verdens største BIM-modeller. Jörgen Pell sier, «White Arkitekter gjorde store sprang fremover i arbeidet med BIM-metodikk.»

BIM tilrettelegger for et virkelig godt samarbeid som omfatter leverandører, spesialistarkitekter konsulenter, ingeniører og andre bidragsytere. BIM bidrar til å skape en felles plattform for å kommunisere hver designkomponent forventes å se ut, føle og koste. Dette ble skapt av samarbeidet mellom Pells team og ASSA ABLOY for å utvikle en god del av sykehusets 12 000 dører. Resultatet viser bruk av BIM i kontinuerlig utvikling for spesifiseringsansvarlige/leverandører i enhver utvikling.

Et produkt for alle behov

Se hele utvalget vårt av adkomstløsninger på nettet, med nedlastbare produktdata og teknisk informasjon. Finn løsningen for deg.