Naturlige materialer for en naturlig estetikk

Arkitektene i Poppe*Prehal bygger de fleste av bygningene sine i tre. De mener at å bygge i tre er den eneste måten å skape bygninger som er virkelig bærekraftige på. Men det er ikke bare bærekraftig, det er også et attraktivt naturprodukt som skaper en tiltalende estetikk.

Metro-butikken i St. Pölten har en trefasade laget av gran. Gran er naturlig grå – en jordaktig fargetone. Den glir inn i det lokale landskapet og gjenspeiler skogen og jordbruksmarken som ligger i det nærliggende området.

Og tiltak ble gjort for å sikre at trefasaden skulle eldes på en god måte. Andreas Prehal sørget for at granen ble behandlet med et naturlig pigment som matchet fargene til det naturlige treet. Hvorfor? Fordi etter hvert som pigmentet vaskes av i løpet av årene, kommer den naturlige gråfargen i treet ut. Så ved å bruke et grått pigment, vil treet forbli i den samme fargen over tid og fortsette å se bra ut i årene som kommer. Pigmentvasken er også helt fri for kjemikalier. Så hvis materialet noen gang blir tatt ned, kan det gjenvinnes, brennes eller komposteres.

Et produkt for alle behov

Se hele utvalget vårt av adkomstløsninger på nettet, med nedlastbare produktdata og teknisk informasjon. Finn løsningen for deg.