Betydningen av et optimalisert bygningsskall

Da Andreas Prehal og partneren hans, Helmut Poppe, åpnet kontor i år 2000, ønsket de å kombinere flott arkitektur med bærekraftige bygninger. Og Poppe*Prehal har bygget mange vellykkede bærekraftig bygninger, fra familiehus til distribusjonssentre, og nå sist Metro Cash & Carry i den østerrikske byen St.Pölten.

Metro-butikken i St. Pölten er et nullutslippsbygg. Poppe*Prehal begynte med et byggeskall i tre. Så optimaliseres dette skallet ved å tenke gjennom hver eneste detalj: Fra å bruke de fineste trematerialene i strukturen til å velge vinduer og innganger som bidrar til bygningens effektivitet. Isolerte Isodock-lastebrygger fra ASSA ABLOY var den siste brikken i det isolerte bygningsskallet. Uten isolerte lasteramper ville mye varme og energi ha gått tapt hver dag i forbindelse med lasting og lossing av varer – så disse var et kritisk tillegg.

Bygningsskallet er av så høy kvalitet at det reduserer behovet for et eget oppvarmings- eller kjølesystem i butikken. En rad med vinduer nær taket i butikken er alt som trengs for ventilasjon og nedkjøling – de åpnes når temperaturen er for høy og lukkes når den er for kald. Oppvarming hentes direkte fra overskuddsvarmen til matkjølerne. Og på toppen av disse reduserte tekniske systemene, er hele taket til Metro-butikken dekket av solcellepaneler som skaper nok strøm til at Metro kan selge kraften de ikke bruker, tilbake til kraftnettet.

Et produkt for alle behov

Se hele utvalget vårt av adkomstløsninger på nettet, med nedlastbare produktdata og teknisk informasjon. Finn løsningen for deg.